Frisbeegolfin SM2015 – Videot ja tilastot

Sain kunnian osallistua tämän vuoden SM-kisojen videotuotantoon. Alkulämmittelynä tehtiin kärkikortin kolmannen kierroksen video (https://www.youtube.com/watch?v=ELWLygE7ZUI), jossa lajiniilot rupattelevat mukavia, välillä vähän pelitilanteitakin selostaen 🙂

Hieman enemmän peliä seuraavaa tarinointia sitten finaalikierrokselta. Mukavana höysteenä kullekin väylälle lisättiin tieto siitä, millä kiekolla kukin heittää avauksen:

Finaalikierroksen väylät 1-9

Finaalikierroksen väylät 10-18

Kokeilin myös tehdä hieman tilastollista analyysiä niin väylistä kuin pelaajistakin. Osa tilastoista näkyy videoilla aina väylän alussa. Loput tilastot ja analyysi löytyy omalta sivultaan: http://fribakaveri.fi/fgsm2015.

Videon koostamisen seuraaminen läheltä oli hyvin avartava kokemus. Tiesin kyllä, että hyvän frisbeevideon tuottaminen on iso homma, mutta että NIIN iso… Sitä ei arvaakaan, kuinka paljon aikaa menee ensinnäkin siihen, että valitsee parhaat pätkät kuhunkin kohtaan, mikäli käytössä on useampia kameroita. Kunkin pätkän leikkaaminen juuri sopivan mittaiseksi – ja varmistaa että kaikki heitot varmasti tulivat kertaalleen videon aikajanalle, ja mielellään vain kertaalleen. Kirjan pitäminen siitä, kuinka mones heitto kenelläkin lähtee mistäkin kohtaa, minkä tuloksen kukin teki miltäkin väylältä, ja mikä on kokonaistilanne kunkin väylän jälkeen. Intron ja outron koostaminen, välianimaatiot, väyläesittelyjen rakentaminen jne. Selostuksen tallentaminen – ja ajoittaminen oikeaan kohtaan videota. Helppoa, jos äänitys on tehty yhdellä otolla (kuten kolmannen kierroksen video), mutta hieman aikaa vievempää, jos pätkiä oli useampia. Niin, ja ennenkuin edes päästään tähän vaiheeseen, on täytynyt saada kuvattua kaikki heitot. Vaatii melkoista näkemystä, mistä kulmasta mikin väylä kannattaa kuvata, että heittäjä ja kiekko näkyy kuvissa mahdollisimman paljon, kuitenkin siten että myös väylästä saa käsityksen.

Kaiken tämän jälkeen täytyy kyllä antaa iso käsi Juhalle (https://www.youtube.com/user/lcgm8), joka jaksaa väsätä näitä upeita videoita.

Start a Conversation

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *